تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۱۱
۰
کد مطلب : ۳۰۷۳۴
در نشست برگزارکنندگان عزاداری سالار شهیدان مطرح شد

برگزاری هیئت‌های مذهبی در شیراز با پشتوانه ۱۰ قرن

برگزاری هیئت‌های مذهبی در شیراز با پشتوانه ۱۰ قرن
نشست هم‌اندیشی فعالان و برگزارکنندگان عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین با حضور آیت‌الله ایمانی، امام جمعه شیراز و رؤسای هیئت‌های مذهبی استان در مرکز برگزار شد.
 
آیت‌الله ایمانی به سابقه طولانی‌مدت عزاداری در شیراز و استان فارس اشاره کرد و گفت: سابقه عزاداری در استان فارس تقریباً به قرن سوم هجری برمی‌گردد، یعنی از دوران آل‌بویه عزاداری به صورت رسمی و همزمان با بغداد در استان فارس آغاز شد و در روز عاشورا فارس تعطیل و سیاه‌پوش می‌شده است. لذا مسئولیت هیئت‌های مذهبی با پشتوانه ۱۰ قرن بیشتر می‌شود و انتظار بیشتری می‌رود.

وی افزود: رابطه نزدیک شهر شیراز با نجف و کربلا در طول تاریخ و زمانی که اصطلاحات خواهرخواندگی و برادرخواندگی مطرح نبوده، برقرار بوده است. از شیراز گندم برای مردم کربلا فرستاده می‌شد و آنها نیز خاک حائر حسینی را به عنوان تبرک برای مردم شیراز می‌فرستادند که این خاک در قبرستان دارالسلام ریخته شد و مؤمنان شیرازی قدیمی با وضو و پای برهنه به این منطقه می‌آمدند و این نشان می‌دهد که عتبات عالیات و تشیّع مربوط به امروز نبوده و از قرن‌های گذشته رابطه دیرینه وجود داشته است.

امام جمعه شیراز افزود: ما در بین شعرای قرن ۶ و۷ کمتر کسی را داریم که درباره امام حسین (ع) حرف زده، ولی حافظ درباره امام حسین شعر از نوع مرثیه سروده است و شیراز با سابقه درخشان گفته شده همواره مورد هجمه دشمنان بوده است. هیئت‌های مذهبی باید با توجه به این سوابق همت خود را در عزاداری‌ها بالا ببرند؛ هم در کیفیت شعر و هم در حضور جمعیت. دسته‌های عزاداری جوانان باید تقویت شوند و پیشکسوتان باید جوانان را پرورش دهند و در عزاداری جوانان حضور داشته باشند.

آیت‌الله ایمانی به اجتماع بزرگ اربعین اشاره کرد و گفت: اجتماع اربعین باید برای مردم فارس به یک نشان افتخار تبدیل و حفظ شود. اگر می‌خواهید عزاداری برای نسل‌های آینده باقی بماند، باید پرچم افتخار اربعین حفظ شود، مراسم پیاده‌روی از شهرستان‌ها به سمت حرم شاهچراغ باید انجام شود و اطعام داده شوند.
نماینده ولی‌فقیه افزود: هیئت‌های مذهبی امانت‌دار هستند و باید این امانت را به نسل‌های آینده منتقل کنیم و جوانان را به میدان بیاوریم و امیدواریم که در مقابل نسل آینده سربلند باشیم.

سهرابی، مدیرکل مرکز صدا و سیمای استان فارس نیز در این نشست با توجه به نقش مداحان و مسئولان استانی در برگزاری آیین سوگواری محرم گفت: اگر حمایت و پشتیبانی و درایت نماینده رهبر معظم انقلاب در استان و همت و تلاش مداحان و فعالان این عرصه نبود، همایش پیرغلامان در سال گذشته با این عظمت و شکوه برگزار نمی‌شد.
وی افزود: امروز موضوع عزاداری امام‌حسین در ایران یک تراز و الگو برای علاقه‌مندان به خاندان اهل بیت در کشورهای دیگر است.

سهرابی با بیان اینکه امسال با توفیق و عنایت خداوند، مرکز فارس به عنوان مسئول کمیته اطلاع‌رسانی موکب احمدبن موسی(ع)انتخاب شد خاطرنشان کرد: صدا و سیما برای جذب کمک‌های مردمی عزم خود را جذب کرد، تبلیغات وسیع و عظیمی صورت گرفته و فضا برای کمک‌ها و نذورات مردمی فراهم شده است.
مدیرکل مرکز درباره اقتصاد مقاومتی خطاب به مداحان و فعالان عزاداری‌های محرم گفت: اقتصاد مقاومتی بسیار مهم و مدنظر رهبر معظم انقلاب است و باید در این زمینه فرهنگ‌سازی شود و به اشکال مختلف به هیأت‌ها، مدعوین و مردم این مسئله گوشزد و از فرصت ماه محرم به نحو مطلوبی استفاده شود.


انتهای پیام/
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما