تاریخ انتشار
يکشنبه ۷ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۷
۰
کد مطلب : ۲۵۵۳۰

جاده مهران- بغداد ۲بانده می شود

جاده مهران- بغداد ۲بانده می شود
عباس آخوندي در تشريح جزئيات مذاكرات خود در حوزه هاي مسكن و حمل و نقل با مقامات عراقي ، افزود: بعد از ملاقات با رئيس جمهور عراق، با وزير آباداني و مسكن و وزير حمل و نقل اين كشور در ارتباط با همكاري هاي دو جانبه در زمينه حمل و نقل زميني، ريلي، هوايي و دريايي و پاكسازي اروند رود مذاكرات موثري انجام شد.

وي گفت: در همين راستا جلسه اي با طارق الخيكاني وزير آباداني و مسكن عراق داشتم كه طرح هاي توسعه جاده ها و همچنين موضوعات مربوط به مسكن بر عهده اين وزارتخانه است.

وزير راه و شهرسازي افزود: نخستين موضوع مطرح شده تامين زيرساخت هاي لازم براي تسهيل عبور و مرور زائران اباعبدالله الحسين(ع) از ايران به عراق به ويژه در اربعين امسال بود، در اين زمينه سال گذشته تصميمات بسيار مهمي براي بهسازي و توسعه ظرفيت جاده اي ايران به سمت مرز مهران گرفته شد كه بهسازي اين محور از ايران به سمت مهران به سرعت در حال انجام است.

آخوندي با بيان اينكه جاده مهران به سمت بغداد وضعيت مناسبي ندارد، ادامه داد: در اين سفر در خصوص اين محور نيز صحبت شد كه اين محور در سمت عراق نيز به منظور افزايش ايمني، امنيت و تسهيل تردد زائران ايراني بهسازي و دو بانده شود.

وزير راه و شهرسازي گفت: در همين زمينه قرار شد تيم كارشناسي هفته آينده براي بازديد از محور مهران به سمت عراق اعزام شوند تا به عنوان يك پروژه مشترك با عراق مورد بررسي قرار گيرد و بعد از آماده شدن گزارشات فني براي بهسازي اين محور، از طريق وزارت امور خارجه ايران طي هماهنگي با دولت عراق عملياتي كردن بهسازي اين مسير را آغاز كنيم.

وي افزود: البته عراقي ها مسير ديگري را براي تسهيل تردد بين ايران و عراق پيشنهاد كردند كه اجراي اين مسير نيازمند منابع مالي بسيار زياد است كه عراقي ها اعتبارات لازم براي اجراي آن را نداشتند و بايد زماني كه از اين شرايط مالي خارج شدند درباره اجرايي شدن اين مسير تصميم گيري شود.

آخوندي افزود: محور پيشنهاد شده، ايجاد آزادراهي از سومار به سمت بغداد به طول ۱۷۵ كيلومتر بود كه مسير بسيار خوبي است اما به سرمايه ميليارد دلاري نياز دارد اما منابع مالي دولت عراق در حال حاضر براي ساخت اين مسير كفايت نمي كند.

وزير راه و شهرسازي اظهار داشت: در اين سفر در خصوص اتصال راه آهن ايران به عراق نيز بحث و تبادل نظر شد، البته در ارتباط با اين موضوع در گذشته جلسات متعدد كارشناسي با هيأت عراقي در ايران برگزار شد و جزئيات نحوه اتصال ريل ايران به عراق و نحوه انجام كارهاي مرزي و فني آن مورد بررسي قرار گرفت و تلاش مي كنيم تا اربعين سال آينده اين امكان فراهم شود.

آخوندي از آمادگي گروه هاي فني و پيمانكاري ايران براي لايروبي اروند خبر داد و گفت: قرار شد به محض اينكه توافق براي لايروبي اروند در سطح سياسي صورت گرفت بلافاصله تمام گروه هاي پيمانكاري ما براي لايروبي عمليات اجرايي را آغاز كنند.

وي تاكيد كرد: پيش بيني من و وزير حمل و نقل عراق اين بود كه عمليات لايروبي اروند به زودي آغاز شود زيرا با پاكسازي اروندرود شاهد تحول اقتصادي در آبادان و خرمشهر خواهيم بود.

وزير راه وشهرسازي گفت: در حوزه هوايي نيز برنامه هاي بسيار خوبي بين دو دولت مطرح شده به طوري كه ما بعد از ۳۶ سال اجازه پرواز هواپيماي عراقي برفراز ايران را داديم تا پروازهاي ايرلاين هاي عراقي بر فراز آسمان ايران به صورت امن انجام شود.

آخوندي در پايان تاكيد كرد: مذاكرات بسيار خوبي با وزير آباداني و مسكن عراق و همچنين وزير حمل و نقل اين كشور داشتيم كه اميدواريم بتوانيم محورهاي مذاكرات را به ترتيب در آينده به پيش ببريم.
مرجع : حج
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما