کد مطلب : ۱۷۶۵۹
نظر رهبر انقلاب در مورد شعر هیات
دهمین و آخرین نشست علمی « شعر هیئت » برگزار شد
در این نشست، عبدالامیر فائق از اعضاء هیات علمی بنیاد دعبل خزائی به ارائه مقالهای با عنوان «شعر هیات از نظر مقام معظم رهبری» پرداخت.
در بخشی از این مقاله و در ذیل موضوع «هیأت» و جایگاه آن از منظر رهبرانقلاب اظهار شد: رهبر فرزانه انقلاب «هیأت» را مرکزی برای «زنده نگهداشتن عاشورا و عمقيابى ژرفاى حادثه عاشورا» در جامعه معرفی کرده و محور و نقطهى ثقل اصلى فعالیتهای آن را «عزادارى عاشورا» دانستهاند. معظمله سایر برنامهها را به عنوان حواشی ـ که البته وجود آنها «لازم» و «خوب» است ـ معرفی کردهاند: «محور و نقطه ثقل اصلى هم عزادارى عاشورا است؛ بقيّهاى كه فرموديد، اينها حواشى لازم و خوبى است، امّا آن نقطه ثقل، احياى عاشورا، زنده نگهداشتن عاشورا و عمقيابى ژرفاى حادثهى عاشورا است.».
مقام معظم رهبری «هيأتى بودن» را نه به عنوان «تعبيرى از بىنظم بودن»، بلکه به معنای «حضور مؤمنانه، عاشقانه و برخاسته از ارادهی مردم» دانستهاند و بر حفظ این ویژگی در هیأتها تأکید ورزیدهاند: «هيأتى بودن - كه به اصطلاح تعبيرى از بىنظم بودن است - بهخاطر چيست؟ بهخاطر اين است كه وقتى كسى وارد هيأت امام حسين(ع) ميشود هيچكس به او نميگويد فلان جا بنشين، فلان جا ننشين؛ فلان جور بنشين، فلان جور ننشين؛ كِى بيا، كِى برو؛ كاملاً همه تحرّكات، برخاسته از اراده مردم و خواست خود مردم است كه آن هم ناشى از ايمان آنها است؛ اين چيز خيلى خوبى است، اين را بايد نگه داريد؛ يعنى ارتباط هيأت را به ايمان مردم و عشق مردم، و جاذبه و گيرايى خود هيأت و خود اين كانون را براى دلهاى مردم بايد نگه داريد، اين را بايد حفظ كنيد.»
همچنین فائق در بخش دیگری از مقاله خود درباره تعریف «شعر هیأت» از منظر مقام معظم رهبری آمده است: با بررسی بیانات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی نیز میتوان به تعریفی نسبتاً جامع از شعر هیأت دست یافت. میتوان گفت که از منظر ایشان، شعر هیأت شعری است كه «براى تفهيم مفاهيم، عقايد و اخلاق اسلامى و يا بينش سياسى و يا هر آنچه كه امروز جامعه اسلامى به آن نياز دارد و مناسب است»، توسط «ذاکران و مداحان» در «محافل و مجالس» خوانده میشود. به نظر میرسد تعریفی که با بهرهگیری از سخنان رهبر انقلاب ارائه شد و مستند به بیانات ایشان است، تا حدود زیادی با تعریف ارائه شده از سوی هیأت علمی بنیاد دعبل خزاعی همسان باشد.
در پایان این نشست حاضران در مراسم به نقد و بررسی مقاله پرداختند.
غلامرضا سازگار، محمد رضا سنگری، احمد چینی، مهدی آصفی، داوود علی زاده، قاسم مهرنیا، غلامرضا گلی زواره، حسین قدوسی از جمله شرکت کنندگان در این مراسم بودند.