تاریخ انتشار
دوشنبه ۲ آذر ۱۳۸۸ ساعت ۱۲:۵۴
۰
کد مطلب : ۱۰۳۱۵
هیئات مذهبی

درباره شورای هیئات مذهبی استان خراسان شمالی

درباره شورای هیئات مذهبی استان خراسان شمالی
دکتر سید علی جوادی رئیس شورای هیئات مذهبی استان خراسان شمالی، در گفت و گویی با خیمه از عملکرد و برنامه‌های این نهاد در طول سال و ایام محرم گفت.

ایشان با توجه به نوبنیاد بودن استان خراسان شمالی، این استان را در زمینه هیات‌های مذهبی استانی نوپا اما فعال دانستند که تنها دو سال سابقه فعالیت در شورای هیات‌های مذهبی را دارد.
ایشان یادآور شدند که خراسان شمالی از دور دوم شکل‌گیری فعالیت شورای هیئات مذهبی فعالیت خود را با تفکیک استان خراسان شمالی آغاز کرده و در حال حاضر با پویایی در جهت اهداف این نهاد مذهبی گام بر می‌دارد.

دکتر جوادی با یادآوری اینکه سال گذشته استان خراسان شمالی از ۶ شهر تشکیل می‌شد و در تقسیم‌بندی جدید کشوری این استان با اضافه شدن ۳ شهر دیگر به ۹ شهر افزایش یافته است، آمار هیات‌های مذهبی این استان را در کل این ۹ شهر برای سال جاری ۱۰۵۰ استان اعلام کرد.

وی افزود از سال گذشته با برنامه‌هایی سلبی و ایجابی به شناسایی بسترها و پیرایه‌های مرتبط با هیات‌های مذهبی پرداخته شده است و در این راستا اقدام به جمع آوری علامت‌ها و ممنوعه‌های این ایام شده است.

دکتر علی جوادی، با ذکر این نکته که قمه‌زنی از گذشته در استان خراسان شمالی پذیرفته نبوده است، تاکید کرد سالانه همایشی آموزشی-سیاحتی-زیارتی در ایام ولادت امام رضا(ع) از سوی این شورا برای اعضای فعال هیات‌های مذهبی استان تدارک دیده می‌شود که طی آن در همایشی سه روز اعضای فعال برای زیارت، آموزش و سیاحت به مشهد مقدس اعزام می‌شوند.

جوادی، رئیس شورای هیات‌های مذهبی استان خراسان شمالی، برنامه‌های آموزشی این مرکز را شامل آموزش مبلغین و نیز آشنایی و ارتباط بیشتر مداحان با هیات‌های مذهبی دانست و متذکر شد، شورای هیات‌ مذهبی این استان هر ماه در یکی از شهرستان‌های این استان به صورت چرخشی برگزار می‌شود و این مساله در رسیدگی و سرکشی به روند کاری هیات‌های شهرستان‌ها موثر بوده است.
ایشان با اشاره به این ابتکار که تنها از سوی استان خراسان شمالی در شهرهای زیر مجموعه، اعمال می‌شود، تشریح کردند که در این همایش‌ها برنامه‌های مدون هر شهر به مسئولین شورای آن شهرستان اعلام می‌شود.

دکتر جوادی، با تاکید بر لزوم ارتباط تنگاتنگ میان، مبلغین، مداحان و هیاتی‌ها، یادآور شد که استان خراسان شمالی، درصدد است امسال این ارتباط محکم‌تر و جدی‌تر دنبال شود.

دکتر جوادی که شورای هیئات مذهبی استان خراسان شمالی را، پنج کمیته تخصصی برشمرد، به تفصیل هر کدام از این پنج کمیته را تشریح و متذکر شد که این پنج کمیته در هر شهر فعال بوده و نماینده‌‌ای از هر پنج کمیته هر شهر، با سایر نمایندگان کمیته‌های هم‌نام خود در سایر شهرها نشست داشته و به تبادل نظر می‌پردازند.

جوادی کمیته‌های مذکور را به جوانان، بانوان، مبلغین، مداحان و کمیته قرآنی دسته‌بندی کرد و اظهار داشت هر کمیته از اعضای هم‌صنف خود تشکیل شده است. ایشان کمیته جوانان، زنان، مبلغین و مداحان را متشکل از افرادی دانست که یا دانشگاهی‌اند، یا حوزوی، یا از اعضای آموزش و پرورش و یا مردم عادی؛ در نهایت در کنار این چهار کمیته یک کمیته قرآنی وجود دارد که با تمسک به قرآن و اهل بیت این پنج کمیته گرد هم می‌آیند.

در عین حال جوادی از پشتیبانی سه کمیته آموزشی، فرهنگی و مالی برای حمایت‌ آن پنج کمیته دیگر خبر داد.
جوادی با اشاره به تاثیر وجود مداحان به عنوان عامل شورافزایی در مناسبات مذهبی و نیز حضور مبلغین به عنوان نیرویی معرفت‌زا سخن گفت و تصریح کرد مبلغین و مداحان با حمایت حوزه، سازمان تبلیغات و اوقاف به این کمیته‌ها رونق می‌بخشند.

دکتر جوادی گفت استان خراسان شمالی علی‌رغم فعالیت بنیاد دعبل، وجود خلائی را میان هیات‌های مذهبی احساس کرده و لذا با ساماندهی هر چه بیشتر مداحان و معرفی آنان به هیات‌ها کوشیده است تا این خلاء را پر کند.
جوادی در پایان گفته‌های خود ابراز امیدواری کرد که این شورا و هیات‌های مذهبی بتوانند در ایام پیش‌رو منشا اثر باشند.
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما