تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۰ آذر ۱۳۸۸ ساعت ۱۴:۰۴
۰
کد مطلب : ۱۰۴۲۲
هیئات مذهبی

درباره شورای هیئات مذهبی استان مرکزی

درباره شورای هیئات مذهبی استان مرکزی
رئیس شورای هیئات مذهبی استان مرکزی در گفت و گو با خیمه، از تاریخچه فعالیت، عملکردها و آئین‌های ویژه این استان برای ایام محرم سخن گفت.

احمد ضیایی‌‌خواه، با اشاره به تاریخچه و آغاز فعالیت شورای هیئات مذهبی در استان مرکزی گفت، این استان به عنوان نخستین استان فعال در زمینه ساماندهی هیئت‌های مذهبی، حتی پیش از آغاز به کار شورای هیئات مذهبی در کل کشور، ابتکار تأسیس این نهاد را به خود اختصاص داده است.

ضیایی‌خواه در توضیح این مطلب گفت، شورای هیئات مذهبی استان مرکزی در اراک ابتدا زیر نظر ستاد نماز جمعه در سال ۶۷ راه‌اندازی شد، اما در سال ۷۲ به عنوان زیر مجموعه سازمان تبلیغات اسلامی به فعالیت خود ادامه داد.

وی با اشاره به اینکه در کل کشور تا کنون دو دوره متوالی انتخابات برای شورای هیئات مذهبی استان‌ها برگزار شده است از برگزاری سومین دوره این انتخابات در استان مرکزی خبر داد و گفت اساسنامه کشوری شوراها نیز، بر مبنای اساسنامه شورای هیئات مذهبی استان مرکزی نوشته شده است؛ هر چند تغییرات و حذف و اضافاتی بر روی آن صورت گرفته است. ضیایی‌خواه دلیل این الگوبرداری را تجربه و پیشگام بودن استان مرکزی در تدوین اساسنامه عنوان کرد.

رئیس شورای هیئات مذهبی استان مرکزی، تعداد کل هیئت‌های به ثبت رسیده این استان را حدود ۱۶۰۰ هیئت عنوان کرد و گفت ۵۷۰ هیئت از این تعداد در شهر اراک فعال هستند. با این همه وی از عدم ثبت حدود ۴۰۰ هیئت در استان مرکزی خبر داد و گفت شورا درصدد ساماندهی این هیئات بوده و پس از نشست‌های شورا و بازرسی از هیئات، این تصمیم عملی خواهد شد.

ضیایی‌خواه به دستاوردها و فعالیت‌های داخلی شورا در طول سال اشاره کرد و از برگزاری جلسات ماهیانه، رسیدگی به پرونده لیست ثبتی‌ها و ثبت ۱۱۵ هیئت در سال گذشته خبر داد. وی همچنین یادآور شد هیئات استان مرکزی در طول سال برای مناسبت‌های مذهبی نظیر ایام صادقیه و شهادت امام صادق به شکلی منظم و هماهنگ در شهر سوگواری می‌کنند.

سال گذشته نیز شورای هیئات مذهبی استان مرکزی اقدام به برگزاری نمایشگاه دستاوردهای هیئت‌های مذهبی این استان کرد که در آن ۲۰ غرفه، به نمایش نسخ مداحی‌، وسایل ابتدایی صوتی، عکس‌های عزاداری یک صد سال گذشته، ابزار و تجهیزات برگزاری تعزیه، طبل و سنج و... اختصاص داشت.

از برنامه‌های ویژه محرم، ضیایی‌خواه به دعوت از عموم برای سوگواری و آموزش و گزارش به مسئولین هیئت‌ها اشاره کرد و گفت سفرهای زیارتی نیز در دستور کار این شورا قرار دارد که تأمین بودجه مالی آن به عنایت سازمان تبلیغات وابسته است.

وی همچنین یادآور شد این شورا در ابتدای سال، برنامه‌ریزی سالیانه‌ای انجام می‌دهد تا در پایان سال با برآورد فعالیت‌های انجام شده و در حال انجام یا معطل مانده، به عملکردی سالیانه برسند. بدین شیوه آنان در جریان پیشرفت امور قرار گرفته و مشخص می‌شود چند درصد کارها بر اساس برنامه پیش رفته و انجام شده است.

ضیایی‌خواه از آئین‌های ویژه شهر اراک، به نخل‌گردانی در ایام محرم و صفر اشاره کرد و گفت دسته‌جات عزاداری به شکلی یکپارچه در عاشورا و تاسوعا به سمت مصلا حرکت می‌کنند.

از دیگر آئین‌های این شهر، تجمع هیئات در امامزاده‌ها، حرکت دسته‌جات به سمت مسجد سیدها و برگزاری شام غریبان در شاهزاده محمد عابد است.
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما